Tryghed i din hverdag!

Tryghed i din hverdag!
Når den store verden ulmer af utryghed, i form af krig i Europa og en verdensøkonomi i ubalance, så er det vigtigt, at vi sikrer trygheden i hverdagen.
Det gælder om at føle sig tryg i sit hjem, vide at politiet kommer når man ringer, og at de kriminelle får en straf svarende til deres handlinger. Det handler om, at kriminelle lige skal gentænke deres kriminelle handling, og at dem der er sunket dybt dybt ned i den kriminelle afgrund får hårde straffe, så de kommer væk fra hverdagen, gaden og nabolaget.
I den 2030-plan regeringen fremlægger om kort tid, er der afsat et tiltrængt milliardbeløb til at løfte vores politi, anklagemyndighed, domstolene og kriminalforsorgen. Trygheden i din hverdag må nemlig ikke være afhængig af kapaciteten i systemet – og det må vi sande, at det desværre er i dag. Din tryghed skal defineres af værdier og prioriteter, der handler om dig og din tryghed.
Det var også derfor, jeg som transportminister kæmpede hårdt for at få vanvidsbilisterne væk fra vejen ved at stramme loven, så det giver ubetinget fængsel at udsætte andres liv for fare – og at bilen samtidig kan konfiskeres. Ingen skal være bange for at køre en tur i deres bil på grund af personer, som ikke bekymrer sig om andre menneskers ve og vel.
Det var en tilsvarende tryghed for de der anvender den kollektive transport, der var baggrunden for, at jeg sammen med den daværende Justitsminister fremlagde en plan for mere tryghed på stationerne – især om aftenen.
Jeg vil fortsætte med at kæmpe for din tryghed hjemme, på vej og i byen. Jeg kan i øvrigt anbefale dig at læse den kronik statsminister Mette Frederiksen har skrevet om emnet.