Med udgangspunkt i biografien Selvlært fortæller jeg om det at være i politik, uden en akademisk baggrund. Foredraget tager udgangspunkt i styrken ved det repræsentative demokrati og hvorfor det kan blive udfordret af en stigende akademisering. Hvorfor er der eksempelvis så få med ufaglært og faglært baggrund, der stiller op til politiske hverv?

Foredraget har en varighed på halvanden time (med evt. kaffepause 2 timer), herunder mulighed for spørgsmål fra tilhørerne.

Tekniske forudsætninger: Mulighed for at benytte PowerPoint (kan undlades, men skal så aftales på forhånd). Ved mere end 50 deltagere anbefales en mikrofon.

”hvordan jeg fik aflivet min rækkeviddeangst”

Den tidligere transportminister er på slap line og udfordrer alle vores fordomme om elbiler: De har ikke nok rækkevidde, vi løber tør for strøm midt ude i ingenting og de er pissekolde om vinteren. For slet ikke at tale om, at de er meget mere sorte end det påstås.

Foredraget suppleres af sange der sætter elbilerne i perspektiv.

Foredraget har en varighed af halvanden time, inkl. musikalske indslag. Efter aftale kan der planlægges med en pause undervejs.

Tekniske forudsætninger: Powerpoint med tilslutning af lyd nødvendig forudsætning. Højttaleranlæg nødvendigt.

Med udgangspunkt i bogen ”De Politiske Håndværkere” fortæller Benny Engelbrecht åbenhjertigt om arbejdet i det politiske maskinrum og ikke mindst om, hvorfor det virkelig gode politiske håndværk næsten aldrig får omtale i medierne. Foredraget tager udgangspunkt i eksempler både fra Benny Engelbrechts 15 års karriere i politik og fra en række andre politikere med lang erfaring, der medvirker i bogen ”De Politiske Håndværkere”.

Foredraget har en varighed af halvanden time. Efter aftale kan der planlægges med en pause undervejs.

Tekniske forudsætninger: Powerpoint nødvendig forudsætning.