<h1>Om mig</h1>

Om mig

Jeg er opdraget med at tage stilling til det samfund jeg er en del af, men det lå aldrig i kortene, at jeg skulle blive politiker selv. Og måske er det noget af det bedste der er sket for mit politiske virke - at jeg har levet et liv med meget forskellige jobs og livserfaring, inden jeg for små 15 år siden blev valgt til Folketinget første gang.

Jeg begyndte at interessere mig for politik da jeg som barn hørte Anker Jørgensen tale til 1. maj. Anker er fortsat mit største politiske forbillede. 

Det der driver mig, er at sikre et samfund hvor næste generation får endnu bedre muligheder.

Måske fordi jeg har en lang erhvervserfaring, har mit politiske fokus ofte været hvordan vi sikrer midlerne til velfærdsforbedringer. Derfor har jeg arbejdet med erhvervspolitik, skattepolitik, infrastruktur og ikke mindst finanspolitikken, fordi de midler vi bruger, på sundhed, politi, forsvar, uddannelse og meget andet, først og fremmest skal tjenes.

Jeg har spillet musik siden jeg var 14 år, men jeg valgte meget tidligt at musikken ikke skulle være en levevej, men blot en fritidsinteresse. I dag er musikken mit bedste frirum i en nogle gange hektisk hverdag. At sidde med min guitar i et kort afbræk i hverdagen og spille en sang eller to giver mig ny energi.

Og ligesom mange går til fodbold, italiensk for begyndere på aftenskole eller bingo for at dyrke fællesskabet, så spiller jeg i orkesteret Benny & the Black Ties, hvor jeg er forsanger og skriver de fleste af de sange vi spiller til koncert.

Du kan finde mit orkester og nogle af de sange vi har udgivet på de fleste gængse streaming-tjenester og på Youtube.

Jeg oplever mange borgere, der spørger hvorfor de så ofte skal opleve politikere, der mundhugges på TV i stedet for at blive enige om noget. I virkeligheden kan vi heldigvis ganske ofte finde enighed, trods mediernes fokus på konflikter. 

Det ligger i mit politiske DNA at søge at indgå brede politiske aftaler, der skaber stabile rammer. Det kan man naturligvis ikke på alle politiske områder, men hvor det er muligt, ser jeg helst kompromisser, der kan række ud over en enkelt valgperiode. På den måde skal borgerne ikke opleve, at det politikerne lige er blevet enige om bliver lavet om i morgen. Det har været min prioritering da jeg var skatteminister, de mange gange jeg har forhandlet forlig som oppositionspolitiker og som transportminister.

Jeg vil som eksempel gerne fremhæve det infrastrukturforlig jeg som transportminister forhandlede på plads med alle Folketingets partier og som rækker frem til 2035. Det skaber den nødvendige ro om bl.a. hvilke veje, broer, cykelstier, jernbaner og ladeparker der skal investeres i fremover.

Jeg kan fremhæve rigtig mange gode oplevelser og resultater fra mine næsten femten år i toppolitik, men jeg ville lyve hvis jeg ikke også står ved, at det kommer med en omkostning. Jeg bor i Sønderjylland, i landsbyen Adsbøl i Sønderborg Kommune og der er langt til Christiansborg. Det betyder rigtig meget rejseri og afsavn. Jeg har aldrig fået børn, og derfor har der ikke været døtre eller sønner, der ikke så deres far når jeg var væk det meste af ugen, men som mange sikkert ved, kan et parforhold heller ikke tåle for meget adskillelse.

Der kan med andre ord følge en høj pris med at insistere på at sidde med ved så mange forhandlingsborde som muligt - også sene aftner og lange weekender. Men jeg er motiveret for at gøre en forskel og repræsentere min landsdel bedst muligt. Det er noget der ligger dybt i mig, og jeg vil ikke være det foruden. Derfor bliver jeg ved, på trods af prisen, for jeg kan ikke lade være.